top of page

Berit Børte

om

Åpenhet, tillit, dele erfaringer og kunnskap er viktig for at vi sammen kan finne de gode løsningene. Gode løsninger er gode for oss mennesker og alt vi omgir oss med.

 

Jeg er utdannet bygg- og anleggsingeniør fra Telemark Ingeniørhøgskole og har deltatt i Masterstudiet i urbanisme på Arkitekthøgskolen i Oslo. Jeg har erfaring fra byutvikling, areal- og transportplanlegging og organisasjonsutvikling fra stat, kommune og privat sektor.

Jeg har i mange år vært opptatt av hvordan vi kan gjøre byene til et godt sted å bo for alle. Vår biologi er sterkt knyttet til jord og natur. Derfor er alt som bidrar til å få flere grønne og blå innslag i byene veldig bra for oss. Å dyrke noe sammen bidrar i tillegg til å bygge kontakt, vennskap og kunnskap mellom mennesker. Med hensyn til folkehelse er ensomhet en av de største utfordringene vi har. En åpen og inkluderende by med mange grønne prosjekter kan bidra til et godt sted å bo for alle.

 

Jeg har tatt PDC grunnkurs (permakulturdesign) og  lært hvordan vi kan designe og etablere matskog / food forest basert på permakulturprinsippene. Jeg er for tiden styremedlem i Norwegian Seed Savers og er med i en prosjektgruppe i Norsk Bonde- og Småbrukarlag som jobber for å koble de med jord med de som ivrer etter å dyrke. Sammen med Ane Mari Aakernes har jeg startet opp growUPcity. Vi skaper spirende møter mellom mennesker og er klare til å sette spaden i asfalten!

 

Jeg har lest Fysiologi og Människans sjukdomar på Karolinska Institutet i Solna og studerte Energimassasje og Bioenergiterapi ved Axelsons Body Work School i Stockholm og arbeidet samtidig med eldre og funksjonshemmede.

bottom of page